E-posttips for viderekomne: når smartlinks går amok

31. aug. kl. 13:11

I Bas er vi langt over gjennomsnittet opptatt av e-post. Derfor har vi laget en spalte der vi deler noen litt nerdete triks som blir delt i fagkanalen vår på Slack. NB: Dette er ikke tips for mannen i gata – dette er tips for deg som jobber med e-post eller er litt ekstra interessert 🧠📧


Tips 1: Smartlink-problemer ved bruk av ordet «av»

Trine Hansen hos oss er CRM-spesialist, og har jobbet med e-post i en mannsalder. Hun postet et interessant funn når det kommer til smartlinks (en smartlink er en URL som omdirigerer trafikk til riktig side basert på Geo-målretting, for eks).

Tilbake til saken – Trine har oppdaget at dersom man bruker ordet «av» som nest siste ord i overskriften på e-posten, så blir dette til en link som omdirigeres til Google Maps (til steder som ikke finnes), både i overskriften og i begynnelsen av brødteksten. Se, så irriterende:

Ved å endre overskriften slik at "av" havnet tidligere i teksten, så ble alt mye bedre:

Det ser ut til at denne «smartnessen» kun gjelder første overskrift (og de påfølgende ord inkludert de tre første i brødtekst). E-postsystemet som ble brukt for denne e-posten var Portrait, men Trine har også testet dette i Agillic og en annen Portrait-instans, og oppdaget samme problem der.

Med andre ord - skulle du snuble borti samme problem - skriv om overskriften, eller flytt artikkelen lenger ned i e-posten! Voilà!

Synes du dette var spennende å lese om? Få oppdatering om nye blogginnlegg og arrangementer fra Bas.


Andre artikler